Spray Tan

Wat is HVLP spray Tanning?

HVLP Tanning houdt in dat een tanning-lotion (bruiningslotion) verneveld wordt op de huid. De tint en intensiteit van de kleur worden bepaald door de gekozen teint.

Er zijn diverse termen die gebruikt worden voor spray tanning, zoals Airbrush Tanning, bruindouche, tan spray, airbrushen, en meer. In essentie is airbrush tanning een specifieke methode van spray tanning waarbij gebruik wordt gemaakt van bepaalde apparatuur.

Een HVLP (High Volume Low Pressure) behandeling met de nieuwste generatie apparatuur duurt slechts 10 minuten, terwijl een behandeling met airbrush apparatuur tot wel 40 minuten kan duren. De HVLP-apparatuur is efficiënter in gebruik, met eenvoudige verticale en horizontale bewegingen dicht bij de huid.

Sienna X

De Sienna X producten waar wij bij De Huidspecialisten in Valkenswaard mee werken hebben een top kwaliteit aan ingrediënten. Onze spraytan vloeistoffen hebben bijvoorbeeld verschillende huidvriendelijke toevoegingen. De Sienna X spraytan producten kenmerken zich door een zeer natuurlijke kleur en een fijne geur.

Spray Tanning biedt een voldoening op verschillende vlakken:

 • Het product heeft een aangename geur
 • Het zorgt voor een snelle en gelijkmatige bruining
 • Het product plakt niet
 • Het droogt snel
 • Het biedt het hele jaar door een kleurrijke teint
 • Er is geen blootstelling aan schadelijke UV-stralen
 • Er wordt geen gebruik gemaakt van de zon
 • Het product voedt de huid

Voor wie is Spray Tanning?

 • Voor degenen met een lichte huid die veilig een mooie bruine kleur willen
 • Voor wie snel en gelijkmatig bruin wil worden in korte tijd
 • Voor wie op een veilige en snelle manier wilt bruinen zonder blootstelling aan UV-stralen

Aanbevolen voorbereidingen:

Scrubben:
De huid moet een dag voor de behandeling grondig gescrubd worden voor een gelijkmatige dekking en een betere opname van de tanningvloeistof.

Make-up/Parfum:
Vermijd het gebruik van make-up, parfum en andere producten op de dag van de sessie om een barrière tussen de huid en de spray tan te voorkomen.

Scheren:
Scheer of hars uiterlijk een dag voor de sessie, niet op dezelfde dag, om irritaties te voorkomen en poriën de tijd te geven om te sluiten.

Kleding:
Draag na de behandeling comfortabele, donkere kleding om vlekken te minimaliseren. Vermijd strakke kleding en draag donker ondergoed.

Bescherming:
Voor bescherming is het aan te raden om een haarnetje te dragen en bepaalde delen van het lichaam te bedekken met speciale hulpmiddelen tijdens de sessie.

Tijdens de behandeling kunt u zelf kiezen welke kleding u wilt dragen, afhankelijk van uw comfort en voorkeur.

Kan men blootgesteld worden aan UV-straling (zonnebank) of zonlicht?

Ja, absoluut. Hoewel herhaalde blootstelling aan UV- of zonnestralen het risico op huidkanker verhoogt, is er geen reden tot zorg bij gebruik van beschermende huidcrèmes. Langdurige en intense blootstelling aan de zon kan echter de duur van de bruine teint verkorten. Het wordt aanbevolen om voorafgaand aan de behandeling de huid te exfoliëren met een scrubcrème of peelende douchegel.

Wat is de duurzaamheid van het resultaat?

Het resultaat van de behandeling blijft doorgaans ongeveer 7 tot 11 dagen zichtbaar, waarna de kleur geleidelijk en gelijkmatig vervaagt of indien gewenst opnieuw kan worden uitgevoerd.

Is de behandeling veilig?

De behandeling is volkomen veilig en heeft geen bijwerkingen. De tanning-lotion is goedgekeurd . De actieve component in de lotion, DHA, veroorzaakt een reactie met de pigmenten in de huid wanneer deze wordt aangebracht, waardoor de huid geleidelijk bruin wordt. De intensiteit van de kleur hangt af van het natuurlijke pigmentniveau van de huid. Deze methode is vooral gunstig voor mensen met een zeer lichte huid, aangezien het nu voor iedereen mogelijk is om een mooie bruine teint te verkrijgen.

De nazorg van de spray tan behandeling.

Douchen, Baden & Zweten

Na de spray tan behandeling is het aanbevolen om minstens 8 uur te wachten met sporten of douchen. In de eerste 24 uur wordt het afgeraden om naar de sauna te gaan, te zwemmen of te badderen. Laat de spray tan voldoende tijd hebben om in de huid te trekken. Het water tijdens het douchen kan een bruine verkleuring vertonen, dit is normaal vanwege overtollige spray en bronzer. Dep de huid na het douchen droog in plaats van hard te wrijven om vroegtijdig vervagen van de kleur te voorkomen.

Scrubben

Het is niet aan te raden om de huid direct na een spray tan behandeling te scrubben. In de dagen na de behandeling kan licht scrubben op droge of stuggere huidgebieden zoals ellebogen en knieën helpen om de kleur gelijkmatig te laten vervagen.

Scheren

Het wordt aanbevolen om minstens 12 uur na een spray tan behandeling niet te scheren of te harsen, omdat dit hetzelfde effect kan hebben als scrubben op de huid.

Make-up

Het is verstandig om minstens 8 uur na de spray tan te wachten met het aanbrengen van make-up.

Parfum, Deodorant & Crème/body lotion

Wacht minstens 8 uur na de spray tan voordat je body lotion, aftershave, parfum, deodorant of crème gebruikt. Daarna regelmatig aanbrengen om de kleur langer vast te houden.

Sieraden

Pas 8 uur na de spray tan behandeling weer sieraden dragen om een egale kleur zonder strepen of vlekken te behouden.

Zonnen

Onthoud, een spray tan biedt geen bescherming tegen UV-straling. Vergeet niet om je altijd goed in te smeren als je na de behandeling gaat zonnen.

Herhaling

Als de teint begint te vervagen, kan een volgende spray tan behandeling een diepere kleur opbouwen en de duur van de teint verlengen. Regelmatige behandelingen dragen bij aan het verdiepen van de kleur en het behoud ervan. Elke opvolgende behandeling resulteert in een betere kleur en langere houdbaarheid, hoewel dit kan variëren per huidtype.

Al deze zorgmaatregelen zijn essentieel om een mooie, egale en langdurige bruine teint te garanderen, waardoor je er het langst van kunt genieten!