Zijn wimperextensions schadelijk voor je wimpers

Zijn wimperextensions schadelijk voor je wimpers

Wimperextensions moeten worden gezet door een professionele wimpertechnicus als u wilt voorkomen dat uw natuurlijke wimpers worden verpest.

We vertellen je vandaag meer over de meest voorkomende fouten waar je op moet letten als je de gezondheid van je wimpers wilt behouden.

Meest gestelde vragen van wimperextensions

Een van de meest gestelde vragen/zorgen die ik hoor over wimperextensions, vooral voor iemand die nog nooit wimperextensions heeft gehad.

Je wilt wimperextensions uitproberen maar natuurlijk niet ten koste van je natuurlijke wimpers. Dus, beschadigen wimperextensions je wimpers?

Wimperextensions beschadigen je wimpers niet als ze op de juiste manier worden aangebracht. Om schade aan de natuurlijke wimpers te voorkomen, moeten wimperextensions zorgvuldig worden geselecteerd (lengte en dikte) en correct worden aangebracht op één natuurlijke wimper tegelijk.

Waarom wimperextensions je natuurlijke wimpers niet beschadigen

  • Nadat een wimperstyliste niet op de juiste manier wimperextensions heeft gezet en mogelijk de wimperhaartjes heeft beschadigd.
    Zullen de natuurlijke wimpers teruggroeien. Wel is aan te raden je natuurlijke wimpers een pauze te gunnen tussen extensions?
  • Maken wimperextensions je wimpers korter? Wimperextensions verkorten de natuurlijke wimpers niet. Wimperextensions die op de juiste manier worden aangebracht, adequaat gekozen worden gezien het gewicht dat de natuurlijke wimper kan dragen en op de juiste manier worden verzorgd, zorgen voor een gezonde wimperlijn.
  • De volledige groeicyclus van een enkele natuurlijke wimper is ongeveer 90 dagen ± 5 dagen, afhankelijk van de genetica van het individu. Haren groeien een bepaalde lengte en stoppen dan, ook wimperhaartjes groeien. Dus je wimperextensions groeien uit en dienen om deze reden dan ook tijdig te worden bijgewerkt.

De 3 meest voorkomende wimperextension fouten

De 3 meest voorkomende fouten die een wimpertechnicus kan maken, die schade toebrengen aan je natuurlijke wimpers zijn:

1- Extensions zijn te zwaar: De belangrijkste factor bij het kiezen van de juiste wimperextensions is niet alleen de natuurlijke wimperlengte maar ook de natuurlijke wimperdikte.

Als u rekening houdt met deze twee variabelen, kunt u een wimperverlenging selecteren die in evenwicht is met de natuurlijke wimpers.

Als de extension te zwaar is, zal deze de natuurlijke wimper waaraan deze is bevestigd, benadrukken. Dit kan uiteindelijk leiden tot voortijdige verlies van wimpers en natuurlijk verlies van wimpers.

Wanneer een extension te lang en te dik is om door uw natuurlijke wimpers te worden ondersteund, kunnen uw natuurlijke wimpers voortijdig uitvallen, waardoor uw natuurlijke wimpers na verloop van tijd dunner worden.

Natuurlijk kan een klant om een “Kim Kardashian”-look vragen, maar als professional moeten we naar de wimpers van de klant kijken en bepalen wat haar wimpers aankunnen.


2- Stickies: Een sticky is wanneer twee of meer wimpers en/of extensions aan elkaar worden gelijmd. Stickies zijn een veelvoorkomende boosdoener onder minder ervaren wimperstylisten en een frequente oorzaak van beschadigde wimpers.

Dit is wat er gebeurt als je stickies hebt.

Eerst heb je een cluster van wimpers en extensions aan elkaar gelijmd. Niet alleen is het niet erg esthetisch, maar het is ook erg slecht voor je natuurlijke wimpers.

Als een natuurlijke wimper in de groeifase is, zal deze blijven groeien en aan de andere vastgelijmde wimpers trekken. Het kan zelfs die andere wimpers uittrekken.

Wanneer de natuurlijke wimper de groeicyclus voltooit, zal deze uiteindelijk afvallen. Door dit te doen, trekt het echter ook aan andere wimpers en extensions waaraan het is vastgelijmd.

Het voortijdig uittrekken van natuurlijke wimpers kan het haarzakje aantasten en/of beschadigen. Wimpertechnici die te veel stickies hebben, zullen na verloop van tijd merken dat de wimpers van hun klanten erg beschadigd raken.

3- Wimperextensions gelijmd op de huid. Dit mag nooit gebeuren. Een goed bevestigde extension wordt zorgvuldig op een natuurlijke wimper gelijmd en de huid mag nooit in contact komen met de lijm.

Het is moeilijk voor nieuwe wimpers om te groeien omdat het haarzakje verstopt is. Een wimper gelijmd op de huid kan ook de huid irriteren die dermatitis wordt genoemd. Dit is ook erg ongemakkelijk voor klanten.

Zullen uw natuurlijke wimpers teruggroeien nadat ze zijn beschadigd door extensions?


Als u uw wimperextensions helaas heeft laten doen door een wimpertechnicus die ze niet goed heeft aangebracht en een van de drie bovenstaande fouten heeft begaan (te zware extensions, plakkerige of lijm op de huid), kunt u schade oplopen aan uw natuurlijke wimpers. Ze kunnen breken of eruit worden getrokken.

Zullen uw natuurlijke wimpers in dergelijke gevallen teruggroeien?

Net als alle haartjes op je lichaam, groeien je wimpers vanzelf terug. De groeisnelheid van uw natuurlijke wimpers is ongeveer 1 cm per maand, hoewel sommige onder verschillende omstandigheden sneller kunnen groeien en andere langzamer.
Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken voordat uw wimpers weer in hun oorspronkelijke staat zijn.

Wimperserums

U kunt sommige wimperserums gebruiken om de beschadigde wimpers sneller te laten groeien. Van bepaalde wimperserums is bekend dat ze helpen bij het herstelproces. Vrij verkrijgbare wimpergroeiserums bevatten speciale componenten die een snellere groei van de wimpers bevorderen.

Er zijn ook bepaalde make-upremovers en conditioners die niet uitlopen en die je wimpers na wimperextensions helpen voeden. Deze ingrediënten helpen op natuurlijke wijze een snellere hergroei van wimpers te bevorderen.

Moet je je natuurlijke wimpers een pauze gunnen tussen extensions?


Het is niet nodig om natuurlijke wimpers een pauze te geven tussen wimperverlengingsessies wanneer ze correct zijn aangebracht.

Wimperextensions laten je natuurlijke wimpers niet sneller uitvallen dan ze normaal zouden doen – de natuurlijke wimpers volgen gewoon hun groeicyclus.

Tijdens uw navulafspraak heeft uw wimperstylist toegang tot de gezondheid van uw wimpers. Op basis van de gemaakte waarnemingen kunnen kortere en/of dunnere extensions worden voorgesteld.

De extensies die op u zijn gebruikt, worden elke keer dat u terugkomt voor een hervulling gecontroleerd en geëvalueerd.

Laatste gedachten


Uiteindelijk beschadigen wimperextensions de natuurlijke wimpers niet als ze correct worden aangebracht. Ze verlengen eenvoudig je natuurlijke wimpers. Vrouwen houden van wimperextensions omdat ze hun ogen een lange, mooie en jeugdige uitstraling geven.

Wimperextensions behoren tot de beste manieren om uw ogen er jonger uit te laten zien met langere wimpers. 

Hier ziet u een recente wimperset die in onze salon is uitgevoerd en die de natuurlijke wimpers van deze  klant niet zal beschadigen.

Bij een wimperverlengingsbehandeling worden op elke natuurlijke wimper individuele synthetische wimpers aangebracht om extra lengte en volume te creëren. Ze zijn perfect voor op vakantie, een feestje of gewoon voor elke dag perfecte wimpers.

Het duurt ongeveer 2 uur voordat een volledige set wimperextensions is aangebracht, dus het is zeker geen lunchpauzebehandeling. Maar je zult verrast zijn; het is ultra ontspannend en veel mensen vallen tijdens het aanbrengen in slaap.

Hoe lang gaan wimperextensions mee

Wimperextensions gaan meestal net zo lang mee als uw natuurlijke wimpercyclus, d.w.z. tussen de 4-6 weken. Om te voorkomen dat ze er “kaal” uitzien als ze uitgroeien, is het aan te raden om na 2 of 3 weken bij te werken om de wimpers er mooi en vol uit te laten zien.

Hoe wimperextensions te verwijderen

Om schade aan uw natuurlijke wimpers te voorkomen, kunt u wimperextensions het beste professioneel laten verwijderen. Er wordt een speciale gel- of crèmeverwijderaar aangebracht en het proces duurt meestal tussen de 10-15 minuten.

Wil je graag meer informatie of een afspraak maken bij een professionele wimperstyliste, staan onze medewerkers je graag te woord.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!