De verschillen tussen Botox en Fillers

Botox: Dit verlamt spieren om frons en rimpels te stoppen die worden veroorzaakt door gezichtsuitdrukkingen. Deze zijn meestal te vinden in het bovenvlak, zoals het voorhoofd en rond de ogen.

Fillers: Deze gebruiken hyaluronzuur en soortgelijke stoffen om gebieden die volume en gladheid hebben verloren, op te vullen of te vullen. Dit omvat rimpels rond de mond, dunne lippen en wangen die hun volheid hebben verloren. Ze kunnen ook worden gebruikt op voorhoofdrimpels, littekens en andere gebieden die extra volume nodig hebben voor een gladder uiterlijk. Botox-resultaten duren 3 tot 4 maanden. De resultaten van de huidvuller variëren, afhankelijk van welke fillers wordt gebruikt. Omdat Botox en fillers verschillende stoffen zijn, ontworpen voor verschillende toepassingen, kunnen ze soms gecombineerd worden in één behandeling. Iemand kan bijvoorbeeld Botox gebruiken om lijntjes tussen de ogen te corrigeren en een filler om lachrimpels rond de mond te corrigeren.

De huidspecialisten ontdekte dat Botox- en filler-procedures zeer veilig zijn wanneer ze worden uitgevoerd door ervaren specialisten. Bijwerkingen kwamen voor bij minder dan 1 procent van de cliënten, en de meeste hiervan waren gering.

Hoewel Botox en fillers minimaal invasief zijn, brengen ze nog steeds enkele risico’s met zich mee. Een persoon moet zich bewust zijn van alle mogelijke risico’s en voordelen voordat deze behandelingen worden uitgevoerd.

Botox en fillers worden niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of die medicijnen gebruiken, moeten bespreken of Botox of fillers voor hen veilig zijn.

Mensen moeten ook bespreken wat Botox en fillers realistisch gezien kunnen doen voor hun uiterlijk. Hoewel ze een jeugdiger uiterlijk kunnen versterken, zijn de resultaten doorgaans niet zo krachtig als bij een chirurgische ingreep, zoals een facelift.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!